Weetjes

Zeven bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt overnachten

Wanneer jij een weekendje weg wilt in eigen land om je partner te verrassen of om een van je vrienden of vriendinnen een leuk cadeau te geven heeft Holi-yay een top zeven gemaakt van bijzondere hotels in Nederland voor een unieke ervaring.

1. Bijzonder overnachten in een vuurtoren

De vuurtoren van Harlingen is de vuurtoren van de stad Harlingen in de provincie Friesland. In 1998 verloor de vuurtoren zijn functie en had een particulier vervolgens het geweldige idee om deze vuurtoren om te bouwen tot een schitterend verblijf voor twee personen. De volledig gerestaureerde vuurtoren is wederom een lichtpunt gebleven. Nu niet meer voor de schippers, maar voor de gasten. Vanuit de vuurtoren kunnen de bezoekers  genieten van het uitzicht over de haven en zee van Harlingen. De vuurtoren wordt beheert door de vuurtorenwachter. Zij verzorgt het ontvangst en is telefonisch bereikbaar voor vragen. In de ochtend brengt zij de ontbijtmand met heerlijk versie broodjes.

Reserveer nu hier voor een overnachting in de vuurtoren

2. Legendarisch cruiseschip in Rotterdam

Een weekend overnachten op een cruiseschip? Beleef het aan boord van de imposante SS Rotterdam. Deze luxe cruiseschip heeft nu een permanente ligplaats in de haven van Rotterdam. Het schip heeft van 1959 tot 2000 vele wereldreizen gemaakt en was het meest prestigieuze vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. In het 4-sterrenhotel vind je nu 254 kamers waar vroeger de hutten van het stoomschip waren. Er zijn 6 kamertypes in verschillende fifties decors zoals: Original, Manhattan of Bahamas. Elke kamer is uniek in inrichting, kleur en vorm. Bij het SS Rotterdam kun je niet alleen overnachten, maar ook dineren, trouwen of evenementen organiseren. Het schip is voor een groot deel vrij toegankelijk. Historische plekken zoals de machinekamer, authentieke zalen en de brug zijn echter alleen in combinatie met een rondleiding toegankelijk.

Reserveer nu hier voor een overnachting in de SS Rotterdam

3. Voormalige gevangenis in Roermond

Een nachtje doorbrengen in de bajes, daar zit je vast niet op te wachten. Een nachtje slapen bij Van der Valk Hotel Arresthuis in Roermond is daar in tegen absoluut geen straf. Het Arresthuis uit 1863 is in 1915 uitgebreid en was in de voorgaande anderhalve eeuw altijd een gevangenis. In 2006 verloor het rijksmonumentale pand zijn functie en is het omgetoverd tot een luxe ‘themahotel’. Je kunt kiezen tussen drie soorten kamers. Wanneer je kiest voor de Comfort Cachot, kom je in drie omgebouwde oude cellen terecht. De Deluxe Cachotten bevinden zich in de oude recreatie- en personeelsruimte en je kunt kiezen voor één van de vier luxesuites waarbij je overnacht in de oude directieruimte. Alle ruimtes zijn modern, luxueus, maar met kleine details van vroeger ingericht. Naast het hotel kun je hier ook genieten van wellnessfaliciteiten en kun je hier heerlijk eten.

Reserveer nu hier voor een nachtje slapen in het Arresthuis

4. Château St. Gerlach

In Valkenburg, in het schitterende natuurgebied Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een verblijf op deze locatie is een unieke belevenis. St. Gerlach wordt omgeven door uitgestrekte parken, kruidentuinen, een wijngaard, bijenstallen een boomgaard en rozentuin. Ook staat op het landgoed een kerk met fresco’s uit de 18eeeuw. De karakteristieke kamers hebben een mooie inrichting en bieden ruimte en comfort. In de ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijt gereserveerd in het tuinpaviljoen. Dineren is mogelijk in het à-la-carterestaurant, dat is georiënteerd op de Franse keuken.

Reserveer nu hier voor Château St. Gerlach

5. Luxe vliegtuigsuite in Teuge

Tijdens een overnachting in de luxe vliegtuigsuite in Teuge voel je je pas echt in de wolken.Vanuit de vliegtuigsuite heb je een schitterend uitzicht over het platform en de landingsbaan van vliegveld Teuge. Vliegveld Teuge bevindt zich midden in de stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Het gehele toestel is ingericht tot een luxe suite voor twee gasten en je hebt dus het volledige toestel tot je beschikking. In het toestel bevinden zich verschillende faciliteiten zoals een bubbelbad, infrarood sauna, minibar etc. Wanneer je ook zelf wilt vliegen, kun je aanvullend een vliegles of een rondlucht bijboeken.

Reserveer nu hier voor een overnachting in een vliegtuigsuite

6. Het Zaanse huisjes-hotel

Het Inntel Hotel Amsterdam Zaandam is een opvallende verschijning. Het 4-sterrenhotel bestaat uit een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes. Deze zijn uitgevoerd in vier kleuren Zaans groen. De kamers zijn modern ingericht met een knipoog naar de rijke historie van de Zaanstreek. Het hotel is niet alleen een uitstekende uitvalsbasis voor de Zaanstreek, maar ook voor een uitstapje naar Amsterdam. In slechts 12 minuten brengt de trein u naar hartje Amsterdam.

Reserveer nu hier voor een overnachting in het Zaanse huisjes-hotel

7. Spectaculaire overnachting in een hijskraan

In het Faralda Crain Hotel in Amsterdam kun je genieten van een luxe suite in een huiskraan met spectaculair uitzicht vanuit de buitenjaccuzi op 50 meter hoogte. Een van de oudste hijskranen in Nederland is omgebouwd tot een super de luxe hotel. De havenkraan heeft lang op een verlaten terrein gestaan. Gelukkig dachten de architecten van het Faralda hotel hier iets mee te doen en realiseerden zij een fantastische overnachtingsplek met drie luxe suites. Deze suites zijn alle drie ingericht in een ander thema. Met de pont vanaf het tegenovergelegen centraal station arriveert u in 10 minuten bij het hotel.

Reserveer nu hier voor spectaculaire overnachting in een huiskraan

Heb jij nog tips voor een overnachting in een bijzonder hotel? Laat dan een reactie achter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.