Weetjes

Virtual Reality in de reisbranche

Ieder jaar zijn er verschillende innovaties op het gebied van reizen. Opvallend is de grote rol van Virtual Reality bij het uitkiezen van een vakantiebestemming, excursie of hotel.

Wanneer je een vakantie gaat boeken check je vooraf vaak foto’s en eventueel video’s van een plek waar je je vakantie wilt gaan boeken. Je maakt op basis daarvan, in combinatie met recensies van de accommodatie, een keuze of je er vakantie wilt vieren of niet. Reisaanbieders vechten om klanten. Door awareness te creëren voor een vakantiebestemming hopen zij zichzelf op de kaart te zetten. Virtual Reality (VR) is een handige tool om de reiziger een bestemming te laten beleven. Met een virtual reality bril kun je veel gedetailleerder en gemakkelijker bekijken waar je naartoe gaat.

Hoe werkt Virtual Reality
Virtual Reality is een computertechniek en geeft de reiziger het gevoel in een andere wereld te zijn. Dit gebeurd door middel van een speciale bril waardoor je reist naar een virtuele realiteit. De bril bevat een beeldscherm en sluit je zicht op de buitenwereld af. Doordat je ogen elk een eigen beeld zien, dat licht van elkaar verschilt, zie je diepte in de virtuele omgeving, je kijkt dan in 3D. Wanneer jij met je hoofd draait, draait het beeld met je mee. Hierdoor kun je zien wat er achter of naast je gebeurt, de reiziger bepaalt de kijkrichting. Virtual Reality geeft een bestemming een extra dimensie.

Niet iedereen heeft natuurlijk een speciale VR-bril thuis. Door middel van 360-graden video’s die nu tegenwoordig ook steeds vaker te zien zijn waan je je ook op reis. YouTube en Facebook hebben de optie om 360-graden filmpjes te bekijken. Dit kan door middel van je smartphone, tablet of PC. Door je device te draaien kijk je als het ware om je heen.

Vliegtuigmaatschappij Qantas
De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas heeft een samenwerking met Samsung waarbij Virtual Reality wordt toegepast. Passagiers kunnen tijdens de vlucht met behulp van een virtual reality bril op de plaats van bestemming rond lopen. Dit kan dus voordat je überhaupt met je benen op de grond staat.

Toekomst
Naar verwachting zullen reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen in de toekomst steeds meer gebruik maken van de mogelijkheden van Virtual Reality om zo mensen te trekken naar een bepaalde bestemming. Ook op andere manieren kan Virtual Reality worden ingezet. Wanneer je bijvoorbeeld van tevoren met een VR-bril door een camper kunt lopen en alle ruimtes, meubels en details kunt bekijken wordt het huren van een camper in Amerika nog aantrekkelijker. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Bronnen: Metronieuws – Expedia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.