Weetjes

Tien opvallende (nieuwe) reisapps

Er worden vrijwel dagelijks nieuwe en bijzonder handige apps voor onderweg toegevoegd aan de app-stores. Holi-yay heeft een aantal veelbelovende applicaties geselecteerd die leuk zijn voor op reis of die je reis gemakkelijker kunnen maken.

  1. Been

Met de app Been kun je bijhouden hoeveel procent van de wereld en hoeveel procent van de landen per werelddeel je hebt gezien. Eigenlijk is de app een soort wereldkaart die je inkleurt als je een land afvinkt waar je bent geweest. De app kan gedownload worden in de App Store en Play Store. Zodra je de app hebt geïnstalleerd kun je aangeven in welke landen je bent geweest.
Prijs: Gratis (alleen iOS)

  1. Eat Away

Je laten verrassen met de meest vreemde (maar lekkere) gerechten in het buitenland is een hele ervaring. Met een voedselallergie kan het ook uitlopen op een nare ervaring. Met de app ‘Eat Away’ kun je je dieetvoorkeuren in een tiental talen en dialecten delen met de ober. Zo wordt je pinda- of schaaldierenallergie je niet fataal.
Prijs: $0,99 (alleen iOS)

  1. Rizon

Wanneer je de mooiste (insta)foto’s wilt maken op reis verteld de app ‘Rizon’ precies wanneer het ‘Golden Hour’ is. Dit is het beste moment om foto’s te maken, vlak na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang. Dankzij de GPS past de app het juiste moment altijd aan je locatie aan.
Prijs: $1,99 (alleen iOS)

  1. Citymapper

Deze app is niet echt nieuw meer,  maar wel superhandig. Citymapper is je OV routeplanner voor vrijwel iedere stad ter wereld. Vergelijk de kosten, de reistijd en het gemak van alle mogelijke routes van je huidige locatie naar je bestemming. Dit kan niet alleen per OV, maar ook te voet, per fiets of taxi.
Prijs: gratis (iOS en Android)

  1. XE Currency

Met één simpele handeling reken je een bedrag om van de ene valuta naar de andere met de app ‘XE Currency’. Je voert een bedrag van de betreffende valuta in en XE Currency laat je direct zien wat dit bedrag in andere valuta is. De app werkt automatisch de laatste koers bij, zodat je altijd met up to date bedragen rekent.
Prijs: gratis (iOS en Android)

  1. Wiffinity

Met de app ‘Wiffinity’ heb je altijd wifi op reis. De app leidt je op een kaart naar één van de vele duizenden wifi-hotspots wereldwijd en verbindt je er automatisch mee. Door bezoekers van USA Today werd de app verkozen tot één van de drie beste reis-apps van 2015.
Prijs: gratis (iOS en Android)

  1. Splittr

Wanneer je met meerdere mensen op reis gaat en de gemaakte kosten eerlijk wilt verdelen is de app ‘Splittr’ een handige applicatie. De app houd alle kostenposten bij en wie er heeft betaald. Zo heb je aan het einde van de trip een duidelijk overzicht van de financiële tussenstand.
Prijs: $1,99 (alleen iOS)

  1. GateGuru

De GateGuru app een geen nieuwe app, maar nog niet erg bekend in Nederland. Dat terwijl de app bijzonder handig is. Zo biedt de app onder meer informatie over je (geplande én gemaakte) reizen. Verder vertelt GateGure, zoals de naam al doet vermoeden, je alles wat je wilt weten over het vliegveld waar je je bevindt. Zo wordt informatie gegeven over de geschatte wachttijd bij de bagagecontrole en de afstand naar de gate vanwaar je vliegtuig vertrekt.

Prijs: gratis (iOS en Android)

  1. BagSentry

Wil je weten wat er met je tas of koffer gebeurt tijdens de reis. Dat kan met BagSentry, een app-in-ontwikkeling die gekoppeld is aan een sensor die je in je bagage stopt. De sensor geeft informatie door over de locatie van je bagage, maar detecteert ook de temperatuur en luchtvochtigheid. Ook wordt er aangegeven of er met je koffer wordt gegooid en of dat deze wordt opengemaakt. Eén nadeel: waarschijnlijk durf je na je eerste reis met deze app alleen nog maar met handbagage te reizen.
Prijs: $99 voor een sensor, en $1,99 per reis die je wilt monitoren. (iOS/ Android)

  1. Google Translate

Google Translate is uiteraard niet nieuw, maar de Word Lens feature wel. Hiermee richt je de camera van je telefoon op een tekst waarvan je geen idee hebt wat het betekent. De app toont je de vertaling in je favoriete taal. Het werkt op van alles, van een menukaart tot een verkeersbord. Ideaal dus!
Prijs: gratis (iOS / Android)

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.