Weetjes

Think Sustainably: Helsinki lanceert een duurzaamheids app

Helsinki, de hoofdstad van Finland heeft deze zomer een app gelanceerd die de inwoners, toeristen en ondernemers helpt met het maken van duurzame keuzes. Het doel is om in 2035 CO2 neutraal te worden. Helsinki staat op de tweede plaats van meest milieuvriendelijke steden.

In 2018 is Helsinki een onderzoek gestart onder de inwoners van Helsinki over klimaatverandering van de stad. Uit dit onderzoek is gebleken dat tweederde van de inwoners zich zorgen maakt over klimaatverandering.

Kaisa-Reeta Koskinen, directeur van het Carbon Neutral Initiative Helsinki vindt dat individuele keuzes erg belangrijk zijn. Als één persoon zijn CO2 voetafdruk met 20% zou verminderen, zouden we 38% van de doelstellingen voor Finland bereiken in de klimaatovereenkomst in Parijs.

De app Think Sutainably helpt inwoners slimmere keuzes te maken in hun dagelijks leven wat betreft duurzaamheid. Denk hierbij aan transport, voedingskeuzes, afval, biodiversiteit, werk, energie en milieu. Deze app is niet alleen voor de inwoners van Helsinki, maar ook voor bedrijven die gevestigd zijn in de stad. De app helpt bedrijven duurzamer te worden.

Volgens Laura Aalto, CEO van Helsinki Marketing is Helsinki een perfect testgebied voor oplossingen die later kunnen worden gebruikt voor de megasteden in de wereld. ‘’Helsinki werkt als een laboratorium en experimenteert graag met nieuwe initiatieven die elders nergens mogelijk zouden zijn. We hopen dan ook dat anderen van onze experimenten kunnen leren.’’

De app is nog wel een pilot, maar is al beschikbaar voor gebruik.

Probeer jij in het dagelijks leven je CO2 voetafdruk te verminderen? En hoe doe je dit? Laat het weten onder in de reacties!

 

Bron: Inhabitat

Foto: via Dezeen

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.