Weetjes

Start-up Hardt Hyperloop: de toekomst van reizen

De toekomst van transport zou wel is razendsnel reizen in een vacuümbuis kunnen worden. Steeds meer bedrijven en investeerders doen mee aan de ontwikkeling van de zogenoemde hyperloop. Op deze manier van reizen zou je in 50 minuten van Amsterdam in Frankfurt zijn.

Een hyperloopcapsule kan een snelheid van honderden kilometers per uur bereiken, omdat er bijna geen luchtweerstand is in de vacuümbuis. Ook kunnen deze capsules een oplossing voor het fileprobleem zijn en een alternatief vormen voor de luchtvaart. De hyperloop kan klimaatneutraal opereren. In 2012 opperde multi-ondernemer Elon Musk dat het met de techniek van vandaag succesvol kan zijn maar was zelf te druk met Tesla, Solarcity en SpaceX om er echt werk van te maken. De Hyperloop rijdt op schone elektriciteit en brengt reizigers zo snel mogelijk van de ene metropool naar het centrum van de volgende wereldstad.

Delftse startup Hardt Hyperloop
Ook in Nederland wordt daaraan gewerkt. De Delftse startup Hardt Hyperloop maakte deze week bekend opnieuw een paar miljoen te hebben aangetrokken. Het geld kwam dit keer van Kees Koolen die schatrijk is geworden met investeringen in Booking.com en Uber. Het bedrijf heeft in een paar jaar tijd in totaal meer dan 10 miljoen euro opgehaald. De startup kregen eerder al niet de minste bedrijven achter zich (BAM, Tata Steel, Royal IHC, NS, Deutsche Bahn en Schiphol). Ook is de landelijke politiek enthousiast.

Testbaan
Op dit moment zoekt Hardt naar een geschikte locatie voor een nieuwe testbaan met een lengte van 3 kilometer. Door onderzoekers van TNO werd twee jaar geleden een plek in Flevoland genoemd als meest optimaal. Volgens Jelte Altena van Hardt kan de baan overal in Nederland komen. Er wordt nog gezocht naar een geschikte plek. Dat hangt bijvoorbeeld af van de beschikbaarheid van de grond en wat er in de buurt voor infrastructuur ligt. Verwacht wordt dat uiterlijk in maart de locatie wordt gepresenteerd. Vervolgens moet de testbaan en het bijbehorend onderzoekscentrum in 2022 klaar voor gebruik zijn. De Delftenaren willen in 2028, als alles goed gaat, een eerste traject van 50 kilometer operationeel hebben. Kijk hier voor meer informatie.

Bronnen: NOS – Hardt.global – wattisduurzaam
Afbeelingen: Hardt.global

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.