Weetjes

KLM gaat reizigers een betaalverzoek voor CO2-uitstoot sturen

Een van de meest vervuilende manier om te reizen is vliegen. Vooral wanneer je naar een ver land gaat of een paar keer per jaar kort op reis gaat, kun je jouw eigen CO2-uitstoot flink verhogen. De gemiddelde Nederlander stoot volgens gegevens van duurzaamheidsorganisatie Milieu Centraal met een vliegvakantie naar Bali van twee weken inclusief hotel maar liefst 4.000 kilo CO2 uit. Een heel huishouden stoot jaarlijks gemiddeld zo’n 23.000 kilo CO2 uit ter vergelijking. Een vliegreis belast het milieu maar liefst zeven tot elf keer zo veel als dezelfde reis per trein.

Uit onderzoek door vliegtuigmaatschappij KLM is gebleken dat steeds meer passagiers de uitstoot van hun vlucht willen compenseren. Voor de CO2-uistoot van het vliegtuig gaat KLM passagiers een betaalverzoek sturen. In 2020 worden de eerste betaalverzoeken verstuurd. Deze zijn vooralsnog een proef.

Volgens de vliegmaatschappij is 39 procent van hun passagiers van plan om volgend jaar hun aandeel te compenseren. Dit jaar was dat maar 0,25 procent van de 88.000 reizigers.

Alleen naar klanten die via WhatsApp contact hebben met KLM zal een tikkie worden gestuurd. Door een betaalverzoek te sturen zal het voor passagiers makkelijker worden om de CO2-uitstoot te compenseren. KLM biedt de mogelijkheid al een aantal jaar, maar dit was alleen mogelijk bij het boeken van een ticket bij de maatschappij zelf. Vóór de zomer van 2020 worden de Tikkies naar de passagiers gestuurd. De bedragen beginnen vanaf één euro en kunnen oplopen tot ongeveer vijftien euro. Uit de test moet blijken of reizigers hier daadwerkelijk behoefte aan hebben.

Laat het weten in de reactie hieronder of jij jouw aandeel zou compenseren!

Bronnen: NU.nl – LINDAnieuws

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.