Weetjes

Coworking Hotels: het nieuwe concept voor millennials en digital nomads

Uit onderzoek van Horwath HTL is gebleken dat het nieuwe concept van coworking hotels sterk in opkomst is. In een coworking hotel vindt je coworking spaces, waar hotelgasten en de lokale bevolking samenkomen om te werken en te ontmoeten. Coworking hotels bieden zo een combinatie van werken, slapen en leven aan dat volledig aansluit bij de behoeften van millennials en de sterk groeiende groep ‘digital nomads’.

De werkplek is in coworking hotels haast belangrijker dan het bed. De hotelkamer is hier dan ook niet langer het primaire product. Coworking hotels bieden een centrale plek waar de gasten diverse mogelijkheden hebben om zowel alleen als samen te kunnen werken. Succesvolle coworking hotels bieden ook evenementen aan waar contacten kunnen worden gemaakt tussen gasten onderling en met de lokale bevolking. Door de combinatie werk, wonen en vrijetijd aan te bieden spelen coworking hotels in op de behoeften van de digital nomads.

Digital nomads
Digital nomads is de benaming voor de toenemende groep mensen die dankzij het internet op ieder moment en op iedere plek in de wereld kunnen en willen werken en communiceren. Ze leven een ‘nomadisch’ bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van een flexibele manier van werken en geld verdienden. Met name de huidige generatie millennials worden steeds meer vrij in het kiezen van een werkplek en werkstijl. Naar verwachting van Emergent Research neemt het aantal digital nomads of coworking members toe van 1.2 miljoen in 2017 tot 3,8 miljoen in 2020.

Met de groei van het aantal digital nomads die overal ter wereld kunnen werken en wanneer dan ook, stijg het aantal Coworking Hotels. Naar verwachting zal dit aantal in 2020 verdubbeld zijn van 13.800 naar 26.000 wereldwijd. Deze ontwikkeling beïnvloedt ook de kantorenmarkt. Door flexibele werkplekken aan te bieden kan het vastgoed efficiënter gebruikt worden. Nederlandse voorbeelden van Coworking Hotels zijn The Student Hotel, Zoku en The Hoxton.

Bron: Horwath HTL

(The Student Hotel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.