Weetjes

Coronavirus: 7 Anti-verveeltips voor thuis

In Nederland worden verschillende maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het dringende advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Zo loop je het minste risico op besmetting. Holi-yay heeft daarom een aantal tips voor thuis om verveling tegen te gaan.

  1. Sporten

Dat we met zijn allen binnen moeten blijven, betekent niet dat we elke avond op de bank hoeven te hangen met een zak chips. Blijven bewegen en fit zijn is juist extra belangrijk op dit moment. Er zijn verschillende manieren mogelijk om toch voldoende te bewegen. Arie Boomsma en Videoland hebben samen V-GYM gelanceerd. Korte work-outs van twintig minuten worden gegeven die je gewoon thuis kunt volgen. Ook worden er tips & tricks gegeven om samen in beweging te blijven. Vanaf morgen vind je iedere thuiswerkdag een nieuwe V-GYM exclusief op Videoland. Verder zijn er ook genoeg beweegoefeningen te vinden op het YouTube-kanaal van Alles over sport. En denk ook eens aan het televisieprogramma Nederland in Beweging elke dag op npo1.

  1. ‘Digitaal’ afspreken met vrienden

 In tijden van social distancing zijn sommige apps een handige manier om toch nog contact met elkaar te houden. Vooral de app ‘Houseparty’ is erg populair en staat in de top 3 gratis apps van de Apple App Store. Met de app kun je videochatten met meerdere mensen tegelijk, terwijl je samen spelletjes speelt. Dat slaat aan tijdens de coronacrisis.

  1. Bakken

 Ook is bakken een geweldige afleiding. Lekker in de keuken staan en daarna driedubbel genieten van wat je hebt gemaakt. Ook de anderen in huis maak je er blij mee. Zelf heb ik gisteren een appeltaart gemaakt. Niets zo lekker als een huis dat naar appeltaart ruikt!

  1. Ga iets creatiefs doen

 Wil je echt even ontspannen? Ga dan tekenen of schilderen. Pak alle spullen die je hiervoor nodig hebt en ga aan de slag. Tip: koop een kleurboek voor volwassen. Hierin vind je prachtige afbeeldingen om in te kleuren, om zo even je gedachten op nul te zetten.

  1. Spelletjes spelen

 Speel een ouderwets bordspel. Hierin ben je zeker niet de enige. De afgelopen periode zijn er twee keer zoveel bordspellen verkocht online dan normaal om deze tijd van het jaar het geval zou zijn. Populaire spellen zijn: Qwixx, Pandemic en Regenwormen. Dit zijn allemaal spellen voor twee personen. Een potje monopoly of risk met meerdere vrienden kun je niet meer riskeren.

  1. Klusjes klaren

 Eindelijk heb je tijd om een aantal klusjes te doen zoals je fietsband plakken, de keukenkastjes opruimen, de koelkast ontsmetten of je kledingkast op orde maken.

  1. Online museumtour

Thuis vanaf de bank of aan de eettafel, valt heel wat cultuur op te doen. Veel nationale en internationale musea bieden online-ervaringen aan. Een voorbeeld hiervan is het Stedelijk Museum. Zij lanceren vrijdag ‘Stay at Home Stedelijk’. Elke dag om 16.00 uur is er een minidocumentaire over de collectie te zien op Facebook en YouTube. Daarnaast verzorgt directeur Rein Wolfs een tour door het museum op Instagram om 14.00 uur. Deze week begon het Van Gogh Museum met het publiceren van video’s in hoge resolutie waarin de kijker een privétour door het museum krijgt met op de achtergrond rustgevende muziek.

Heb je een leuke verveeltip die er nog niet tussen staat? Laat het weten in de reacties hieronder.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.