Reistips

Zelfrijdende hotelkamer

In het drukke verkeer is het soms behoorlijk vermoeiend om jou vakantiestemming te bereiken. Hoe fijn zou het zijn als je je vakantiespullen bij elkaar raapt, stapt in een rijdende hotelkamer, je bestemming in toetst en de volgende ochtend uitgerust aankomt. Dit idee klinkt bijna onwerkelijk, maar het eerste concept van een zelfrijdende hotelkamer is er al.

De zelfrijdende auto’s ken je waarschijnlijk al, maar nieuw is de zelfrijdende hotelkamer. De zelfrijdende hotelkamer wordt door het bedrijf de ‘Autonomous Travel Suite’ genoemd en is ontworpen door Steve Lee van Aprilli Design Studio in Los Angeles. De zelfrijdende hotelkamer wordt volledig elektrisch aangedreven en pikt je thuis op om je vervolgens naar de gewenste bestemming te brengen. Terwijl je rond rijdt, kun je van alles doen wat je ook in een gewone hotelkamer zou kunnen. De wagen is voorzien van een douchecabine en je kunt nog even op bed liggen om uitgerust aan te komen op jou locatie. Ook is er een keuken aanwezig, een werkplek en kun je een drankje nuttigen uit de minibar. Met een familie van vijf personen zou je er comfortabel 6 tot 10 uur ononderbroken in kunnen rijden. De zelfrijdende auto ziet er nogal transparant uit, maar ook aan de privacy is gedacht. Zo is er namelijk gekozen voor smart glass, dat je met een druk op de knop geblindeerd kunt maken.

Mocht je met de zelfrijdende hotelkamer ook daadwerkelijk naar een hotel gaan waar de wagen bij hoort, dan rijdt het voertuig autonoom het hotel binnen en koppelt de wagen zich automatisch aan een ander gedeelte. Vanaf daar kun je gebruik maken van de gewone hotelkamer, waardoor je meer ruimte hebt in je zelfrijdende hotelkamer.

De Autonomous Travel Suite is genomineerd voor de Radical Innovation Awards 2018. Het concept moet op dit moment nog verder worden uitgewerkt. Het is nog onduidelijk wat de actieradius van de zelfrijdende hotelkamer is en of er naast het autonome hotel nog meer oplaadpunten gaan komen. Het zal nog een aantal jaren duren voordat dit concept daadwerkelijk realiteit wordt en is het nog maar de vraag hoeveel zo’n ritje zal gaan kosten.

Bron: Froot!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.