Reistips

Vegetarisch restaurant in de Malediven laat gasten eigen voedsel oogsten

De wereld krijgt langzaam maar zeker door dat minder vlees eten noodzakelijk is. Er ontstaan allerlei mooie initiatieven en mensen komen erachter dat vegetarisch eten ook lekker kan zijn. Het vegetarische restaurant Shades of Green laat gasten hun eigen eten oogsten voor extra beleving en bewustwording.

Vegetarisch restaurant
Shades of Green is een nieuw vegetarisch restaurant, onderdeel van het luxe resort Soneva Fushi. De Deense chefkok Carsten Kyster is de grondlegger van dit idee. Tijdens een rondreis door Azië verbleef hij ook in het Soneva Fushi resort. Hier raakte hij naar eigen zeggen betoverd door een lunch die volledig bestond uit ingrediënten uit de bijgelegen biologische tuin. Het Schades of Green restaurant is nu, een jaar later, geopend.

Eigen voedsel oogsten
Gasten krijgen voor hun lunch of diner rondom het restaurant een tour door de enorme biologische tuin. Hier leren ze over de aanwezige soorten fruit, groenten en kruiden. Vervolgens oogsten en plukken de gasten de ingrediënten zelf die ze later op hun bord krijgen. De gasten verzamelen zich rond een vuurplaats voor een aperitief, om vervolgens onder een fruitboom aan hun tafel plaats te nemen voor een zesgangendiner.

Het menu van Shades of Green
Het menu is gebaseerd op de kleuren, rood, geel en groen en wordt ieder jaar gewijzigd. Initiatiefnemer en chefkok Carsten Kyster combineert de keukens van de Malediven en andere Aziatische landen met traditionele Scandinavische technieken. Het diner is in zes gangen en categorieën verdeeld: reiniging, rauw, crispy, graan, vuur en zoet. “Als mensen meer leren over eten en weten waar het vandaan komt, ontstaat er meer bewustwording. Bovendien smaakt alles lekkerder als je ervoor gewerkt hebt. Hopelijk inspireert dit andere restaurants”, aldus de chef.

Bronnen: Shades of Green – froot

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.