Reistips

Top tien tips voor het inpakken van je koffer

Wat neem je mee op vakantie? Hoe pak je je koffer efficiënt in? Welke hoeveelheid vloeistoffen mogen mee in de handbagage? Holi-yay heeft een top 10 gemaakt met tips voor het inpakken van je koffer zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Tip 1: Maak zelf een inpaklijst of gebruik die van Holi-yay

Het inpakken van je koffer kan zorgen voor enorm veel stress. Ben je bang dat je iets vergeet? Om met een gerust hart op vakantie te gaan, kun je de vakantiepaklijst van Holi-yay bekijken die gevuld is met de dagelijkse vakantiebenodigheden. Bekijk de inpaklijst hier.

Een handige tip: print het lijstje uit en vink het af, zo weet je zeker dat je niks vergeet!

Tip 2: Vouw je kleding niet, maar rol je kleding op

Met deze methode zullen je kledingstukken minder kreukelen en kun je hier bovendien ruimte mee besparen. Het is een goede manier om meer spullen in je koffer of tas kwijt te kunnen. Bij deze methode is het wel belangrijk dat de kledingstukken worden gladgestreken voordat je ze oprolt. Zo komen ze op de plaats van bestemming niet gekreukeld uit je koffer.

 Tip 3: Stop kleding in Packing Cubes

Packing Cubes zorgen ervoor dat het inpakken van je koffer, tas of backpack vele malen makkelijker is. In plaats van alles overhoop te halen kan je dankzij de cubes snel vinden wat je nodig hebt. Ook past er meer in je koffer of tas doordat de ruimte efficiënter wordt gebruikt.

Holi-yay verkoopt de Travel Storage Suitcase om zo je spullen te organiseren en gescheiden te houden van de rest. Ook kun je deze gebruiken om je telefoon, tablet of fototoestel extra te beschermen tegen stof, zand en beschadigingen. En, ze zijn handig om stekkers, snoeren en andere accessoires in op te bergen. De zakjes passen gemakkelijk in je koffer of tas en zijn daarom ideaal!

Travel Storage Suitcase

Tip 4: Zorg dat u weet wat de maximale afmetingen zijn van bagage en de handbagage

De maximale toegestane afmetingen van de reiskoffers of reistassen verschillen per maatschappij. Het kan gebeuren dat je een te grote koffer niet kunt inchecken zonder extra kosten of dat je de handbagage als bagage moet inchecken. Op de volgende pagina kun je meer informatie vinden over handbagage maten en gewicht.


Tip 5: Zorg dat u uw koffers makkelijk kunt herkennen.

Door je koffer te voorzien van een opvallende kofferlabel en kofferriem kun je hem sneller herkennen op het vliegveld. Het voordeel van een kofferriem is, naast dat je koffer zo meer opvalt, de koffer ook beter is afgesloten. Holi-yay verkoopt kofferriemen in verschillende kleuren en kofferlabels in zomerse prints. Hiermee zal je koffer zeker opvallen en ga je zo ook nog is stijlvol op reis. Win-winsituatie!

Kofferriem roze                       Kofferlabel Tropical Vibes

                 

Tip 6: Powerbank meenemen

Een powerbank is altijd handig om onderweg uw telefoon nog even mee op te laden, om die schitterende waterval goed te kunnen fotograferen.

Let op: een opgeladen powerbank moet verplicht als handbagage mee in het vliegtuig en mag niet het luchtruim in.


Tip 7: Toilettas inpakken – denk aan vloeistoffen

Bij een drogist kun je kleine verpakkingen douchegel en shampoos kopen, wat veel extra ruimte zal opleveren. Ook kun je je eigen verzorgingsproducten overschenken in de reisflesjes van Holi-yay. Deze reisflesjes zijn compact en ideaal om mee te nemen op reis. Vloeistoffen in flesjes van maximaal 100 ml mogen mee als handbagage.

Reisflesjes – blauw

Tip 8: Waardevolle spullen zoveel mogelijk in de handbagage 

Luchtvaartmaatschappijen raken steeds minder vaak bagage kwijt. Ondanks deze daling ging er in 2017 er in totaal met 22,7 miljoen koffers iets mis. Alleen dit gegeven zou al reden genoeg moeten zijn om je waardevolle spullen altijd in je handbagage mee te nemen. Neem dus geen risico en zorg ervoor dat je je camera, laptop en tablet in je handbagage meeneemt.


Tip 9: Stop een papiertje met je NAW gegevens in je koffer 

Stel dat je koffer beschadigd raakt en het kofferlabel met je NAW gegevens (naam, adres, woonplaats) is eraf gevallen of is dusdanig beschadigd dat deze niet meer te lezen valt. Door een kaartje/papiertje in je koffer stoppen met je NAW gegevens kunnen alsnog achter komen dat het jouw koffer is.

Tip 10: Denk aan de juiste adapter

Niet alle stopcontacten zien er zo uit als bij jou thuis. Ieder werelddeel heeft zo’n beetje een eigen soort stopcontact. Zorg er daarom voor dat je een wereldsterker koopt en neem deze altijd mee op reis als je reist naar een ander werelddeel. In de meeste landen in Europa en in een aantal landen in Azië en Zuid Amerika kun je wel gebruikmaken van stekkers die je thuis ook hebt. Check voor dat je op vakantie gaat even welk soort stopcontact er wordt gebruikt, zodat je zorgeloos op vakantie kunt.

Met deze tien tips van Holi-yay zorg je ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en voorkom je vakantiestress. Doe er dus je voordeel mee!

 

Related Posts

One thought on “Top tien tips voor het inpakken van je koffer

  1. Lisanne schreef:

    Goede tips. Niks is zo irritant dan een koffer vol chaos! Daarom altijd goed inpakken en goed voorbereiden 🙂
    Groetjes Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.