Reistips

Reistips München!

Een leuke citytrip!

München is de hoofdstad van Beieren met 1,464,301 miljoen inwoners. Het is een stad die erg hoog gelegen is. Het hoogste punt is 519 meter boven de zeespiegel. Dit heeft ook invloed op het klimaat van de stad. De winters zijn erg koud waarin tegen de zomers weer erg warm zijn. Holi-yay heeft München bezocht en een aantal leuke tips geselecteerd!

Allereerst is München op verschillende manieren te bereiken. Er zijn verschillende opties maar het ligt eraan wat je het fijnste vindt. Je kan München met de auto bereiken wat gemiddeld acht uur rijden is. Het ligt ook aan de drukte op de weg. Een andere optie is het vliegtuig,vanaf Schiphol is het een uur en twintig minuten vliegen. Als je met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar München gaat kun je het beste de S-Bahn pakken waar je in hartje München uit kan stappen, dit is ongeveer 30 minuten reizen. Ook is er een optie om de sneltrein te pakken je bent gemiddeld acht uur onderweg. Op Amsterdam Centraal is de opstapplaats en je stapt uit op het HBF in München. Tip: als je met de trein gaat kun je het beste optijd boeken, dit scheelt erg veel in prijs!

München heeft een aantal hotspots die je zeker niet wilt missen. Holi-yay heeft er een aantal bezocht voor zowel in de winter als in de zomer!

Kerstmarkten

München heeft heel veel leuke kerstmarkten die je zeker moet gaan bezoeken! Vanaf eind november tot eind december staan er door heel de stad verschillende leuke kerstmarkten. De bekendste kerstmarkt is de Christkindlmarkt op de Marienplatz. Waar er warme glühwein gedronken wordt en waar een overschot is aan kerstballen, kerstbomen en kaarsen. De gezellige sfeer brengt je gelijk in de kerststemming, een echte aanrader om te bezoeken rond de kerst!

Marienplatz

Marienplatz is gelegen in hartje centrum. In de middeleeuwen was het de belangrijkste marktplaats van de stad maar ook werden er toernooien en festiviteiten gehouden. Op het plein staan vaak in het weekend verschillende kraampjes waar je eten kan kopen en waar een gezellige sfeer te vinden is. In de december maand zijn vrijwel alle kerstmarkten te vinden op de Marienplatz zoals de Christkindlmarkt. Met uitzicht op de Neues Rathous (gemeentehuis) wat in een unieke stijl staat.

Frauenkirche

De kerk Frauenkirche is de grootste kerk van de stad. De kerk is 109 meter lang, 40 meter breed en 99 meter hoog. Er kunnen zo’n 20.000 kerkbezoekers terecht. Ook een aanrader om een kijkje te gaan nemen!

Englischer Garten

De Englischer Garten is het grootste openbare park van Duitsland. Het is gelegen in het centrum van München en nog groter dan het Central Park in New York. In het park zijn verschillende dingen te doen. Veel mensen liggen in de zomermaanden lekker te luieren in de zon of zwemmen in de rivier. Ook is het populair onder de nudisten. Ben je een surfer? Of vind je het gewoon leuk om te kijken? In het park ligt de Eisbachwelle. Hier komen veel prof surfers naartoe om trucjes te doen op de een meter hoge golf. Maar ook is er een biergarten te vinden waar je een pull bier kan drinken met een lekkere bradzel.

Biergartens

Wat niet mag ontbreken op de lijst zijn natuurlijk de biergartens in München. De vermoedelijk grootste biergarten ter wereld is gelegen in München: de Hirschgarten in Neuhausen. Hier kunnen zo’n 8000 gasten een biertje nuttigen. Er zijn natuurlijk erg veel biergartens in München maar de leukste is de Wiener Platz. Vooral s ‘avonds hangt er een super gezellige sfeer door de verlichting en de oude bomen die in de biergarten te vinden zijn.

Oktoberfesten

Het Oktoberfest is een jaarlijks toeristisch feest in München. Vanuit alle hoeken komen ze ernaar toe om vooral bier te drinken. Het wordt jaarlijks bezocht door meer dan vijf miljoen mensen. Het feest begint om 12:00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en normaal gesproken eindigt het feest op de eerste zondag van oktober. Het feest bestaat uit verschillende grote tenten en in de grootste tent bevinden zich 10.000 personen. Wil je een bezoek brengen aan de Oktoberfesten? Reserveer dan vooral een tafel, anders kom je niet binnen. En wat natuurlijk niet mag ontbreken is een typische outfit voor de Oktoberfesten: een dirndl of lederhosen.

Vlotvaren op de Isar

De laatste leuke tip is het vlotvaren op de Isar. Een complete dagtrip waarbij je met een vlot op de Isar vaart. Onderweg wordt er bier gedronken, speel je spellen en neem je onderweg een verfrissende duik. Maar ook is er een bandje op het vlot aanwezig om je te vermaken. Wel is het vlotvaren erg prijzig, als je dit te duur vind is er ook een andere leuke en goedkope oplossing: neem zelf een opblaasbaar bootje mee en stap bovenaan de Isar op. Neem eten en drinken mee en dan heb je een super gezellige dag. De Isar stroomt hard, dus je hoeft niet te peddelen (alleen om te sturen). In de zomermaanden is dit erg druk maar wel erg gezellig. Een echte aanrader dus! Vind je het leuker om lekker te relaxen? Neem je eigen drankjes en hapjes mee en ga lekker zonnen aan de Isar. Het is erg leuk om te zwemmen in de Isar, doordat er een stroomversnelling in het water zit. Wel is de Isar erg koud wat als voordeel heeft dat je de meegenomen drankjes kan koelen in de rivier!

Tip! Huur een fiets, hierdoor kun je makkelijk op verschillende plekken in de stad komen. München is een echte fietsstad, dus ideaal om de stad te ontdekken met de fiets! 

Holi-yay heeft een aantal artikelen die niet mogen ontbreken tijdens een bezoek aan München. Voor een gezellige picknick aan de Isar hebben wij super leuke picknick artikelen! Bekijk ze via deze link: https://holi-yay.com/productcategorie/summer/picknick/

Koeltas blue and white

Bronnen: Alles over München – Expedia – Kerstmarkt München – Weekendplanner – City Spotters – München stadverkenner – NPO3 (3opReis) – Bayern

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.