Reistips

Last van vliegangst? Holi-yay heeft vijf tips voor ontspannen vliegen

Ben je voordat je gaat vliegen een beetje zenuwachtig voor de vlucht of heb je zelfs last van vliegangst (aviofobie)? Je bent zeker niet de enige, namelijk één op de drie Nederlanders heeft hier last van. Holi-yay heeft vijf tips beschreven over hoe je het beste om kan gaan met vliegangst, zodat jij kan ontspannen tijdens de vlucht.

Tip 1: Kies de juiste stoel
Tijdens de check-in kan je bij de meeste vliegtuigmaatschappijen je stoel kiezen. Wanneer je last hebt van duizeligheid of claustrofobie dan kan je het beste kiezen voor een plek aan het gangpad. Hier heb je de meeste beenruimte en kan je je af en toe even uitrekken, waardoor het gevoel dat je je in een beperkte ruimte bevindt wordt verminderd. Ook bespaar je jezelf het duizelingwekkende uitzicht wanneer je langs het raam zit.

Tip 2: Kies de juiste kleding
 Zorg ervoor dat je de outfit die je draagt in het vliegtuig mooi vindt, maar dat je je ook zeker comfortabel voelt in deze outfit. Denk aan een joggingsbroek, sjaal tegen de koude airconditioning en een comfy trui. Ook raden wij aan om sneakers aan te trekken in het vliegtuig. Sneakers zitten van alle schoenen het meest comfortabel. Ook zijn ze ideaal wanneer je lange afstanden moet lopen op het vliegtuig of wanneer je moet rennen naar je gate.

Tip 3: Vertrouw op de kennis en kunde van de piloot en cabin crew
Geef je over, op het moment dat je het vliegtuig instapt. Denk niet teveel na en vertrouw op de kennis en kunde van de piloot en de cabin crew. Het vliegtuig wordt uiteraard tot in de puntjes gecontroleerd dus hier hoef je je ook zeker geen zorgen over te maken. Ook zou je een praatje kunnen maken met de stewardess, zij kan je gerust stellen en je eventueel goed advies geven.

Tip 4: Zorg voor voldoende afleiding
Zorg dat je voor voldoende afleiding zorgt, zoals een leuke playlist op je telefoon, een tijdschrift of een boek. Ook zorgt een fijn deken of nekkussen ervoor dat jij een stuk fijner in het vliegtuig zit. Als je samen met iemand reist maak dan je vliegangst bespreekbaar. Deze persoon kan jou misschien gerust stellen.

Tip 5: Ademhalingsoefeningen doen
Ademhalingsoefeningen werken ook wanneer je heel gestrest bent. Dit kan goed helpen om je spieren te ontspannen. Door goed adem te halen ontspannen je spieren. Hierdoor verlaagt de stress in jouw lichaam. Dit kan vooral helpen tijdens de take-off en de landing. Zorg ervoor dat je vanuit je buik adement en niet vanuit je borst.

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en kun je binnenkort meer gaan genieten van het vliegen. Heb jij nog een andere goede tip? Laat het ons weten in een reactie.

Bronnen: Holidayguru

 

 

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.