Reistips

Hoe kan ik duurzamer op reis gaan? Wij vertellen het met een paar handige tips!

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, zorgt dit voor veel CO2 uitstoot. KLM geeft reizigers al de mogelijkheid om de CO2-uitstoot te laten verminderen door een betaalverzoek te sturen. Tegenwoordig zit alles verpakt in plastic, wat erg slecht voor het milieu is. Holi-yay heeft een aantal handige en makkelijke tips om je afvalverbruik te verminderen tijdens je vakantie en een stukje duurzamer op reis te gaan.

  1. Boek je het verblijf vooraf aan je reis? Kijk dan naar het duurzaamheidsbeleid. Veel hotels geven deze informatie aan op hun website, hier zie je welke inspanningen ze leveren op het gebied van duurzaamheid.
  2. Neem een waterfles mee die je kan hergebruiken, hierdoor hoef je geen plastic flesjes weg te gooien.
  3. Ben je van plan zelf je lunch mee te nemen tijdens je vakantie? Neem bestek mee wat herbruikbaar is, dus geen plastic mes en vork. Dit scheelt weer afval.
  4. Neem een herbruikbare tas mee voor bijvoorbeeld boodschappen. Je kent het wel, je staat in de supermarkt en vergeet een tas mee te nemen. Neem een klein tasje mee wat je makkelijk opgevouwen in je tas kan stoppen, hierdoor hoef je geen plastic tasje te kopen in de supermarkt.
  5. Beperk niet alleen je afval op reis maar begin thuis. Trek de stekkers uit apparaten die je niet gebruikt, zoals lampen, waterkoker, koffiezetapparaat en andere kleinere apparaten. Als het is aangesloten, kost het nog steeds energie.
  6. Zet de thermostaat omlaag.
  7. Neem je eigen zeep en shampoo mee in herbruikbare flessen.
  8. Kijk ook is naar het openbaar vervoer als je op reis gaat. In verschillende landen is het openbaar vervoer goed geregeld. Ga je naar Barcelona en wil je de dorpjes buiten Barcelona verkennen? Pak de trein! De treinen stoppen langs de kust, hierdoor kun je met de trein verschillende badplaatsen ontdekken. Erg goedkoop én duurzaam.
  9. Bij sommige stedentrips is het ook mogelijk om de fiets te pakken in plaats van de taxi, het bespaart je vaak ook nog veel geld.
  10. Neem je eigen snacks mee in het vliegtuig, hierdoor hoef je geen eten in het vliegtuig te kopen (wat vaak ook niet lekker is) hierdoor verminder je het afvalgebruik.

 

Bronnen: Inhabitat, Unsplash

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.