Reistips

Ga je op vakantie? Boek met Airbnb!

Hoe wij onze vakantie boeken? Eigenlijk altijd met Airbnb. Airbnb is een online marktplaats voor de huur en verhuur van privé accommodaties. Het omvat meer dan 3.000.000 accommodaties in 192 landen en 33.000 steden. Om uit eigen ervaring te spreken heb je met Airbnb toch een andere vakantie ervaring dan met een all-inclusive vakantie. Je komt vaak op de leukste plekken en voor een super goede prijs. De eerste ervaring met Airbnb was een ervaring om nooit te vergeten. We hadden een unieke plek in de Algarve geboekt voor een super goede prijs. In deze blog geven een aantal handige tips voor het boeken van een overnachting met Airbnb. Allereerst is het belangrijke om te weten hoe het werkt en waar je op moet letten. We hebben het voor je op een rijtje gezet:

  • Stap 1: meld je aan

Het handigste is om gelijk een profiel aan te maken op Airbnb. Als je een geschikte locatie hebt gevonden kun je gelijk reserveren voor een overnachting.

  • Stap 2: je wensen invullen

Bij de tweede stap kun je de bestemming invullen, de datum van je reis en wat voor type woning je graag wilt hebben.

  • Stap 3: overnachting kiezen

Nu komen er woningen tevoorschijn die binnen jouw eisen vallen, je kunt nu lekker gaan rondkijken naar een geschikte overnachting!

  • Stap 4: het boeken

Als je een overnachting hebt gevonden, klik je op boeken. Je aanvraag wordt ingediend en als het goed is krijg je zo snel mogelijk een reactie van de eigenaar. Uit onze eigen ervaring ging dit erg snel en hadden we heel snel een reactie en bevestiging.

Een aantal handige tips van Holi-yay:

  1. Boek op tijd

Airbnb is een steeds groter gloeiender platform en wordt steeds populairder. Hierdoor zijn er veel meer mensen die gebruik maken van Airbnb. Als je wilt overnachten op de leukste plekken heb je meer kans als je op tijd boekt. Let wel op: soms kan het zijn dat er mensen annuleren op het laatste moment, hierdoor heb je soms geluk met een leuke hotspot te vinden. Maar voor de zekerheid: boek op tijd!

  1. Vul de filters in bij het zoeken van een overnachting

Als je gaat zoeken naar een overnachting is het handig om de filters in te vullen. Airbnb een groot platform, hierdoor krijg je anders veel te veel overnachtingen te zien die niet aan je eisen voldoen. Zo kun je bij filters invullen hoeveel bedden je wilt, het aantal slaapkamers en badkamers maar ook nog veel andere voorzieningen zoals bijvoorbeeld een zwembad. Ook is het handig om je prijsklasse in te vullen, zodat je een specifieker aanbod krijgt.

  1. Kijk goed naar de reviews

Door middel van de foto’s en reviews kun je goed kijken hoe de locatie andere reizigers beviel. Dit is belangrijk om naar te kijken, omdat hier vaak ook veel punten in staan waar je echt iets aan hebt. Onder andere wat de ervaring van andere reizigers was, en wat de positieve en negatieve kanten van de locatie waren.

  1. Ervaringen kiezen

Airbnb heeft ook een andere optie, namelijk ervaringen kiezen. Hier kun je de reisbestemming invoeren en activiteiten kiezen en deze gelijk boeken. Ze hebben een breed aanbod van activiteiten die je kan ondernemen op je reisvakantie!

Overtuigd om te boeken met Airbnb? Klik dan hier.

Verder wensen wij jou heel veel plezier met het kiezen van een geschikte overnachting en natuurlijk een hele fijne vakantie!

 

Bronnen: Airbnb, Expeditie aardbol, Wereldreizigers Club

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.