Reistips

De voordelen van alleen met handbagage op reis!

Alleen met handbagage op reis heeft verschillende voordelen, waaronder kosten besparen. Als je op een citytrip gaat of een weekje weg naar een zonnige bestemming is het altijd handig om alleen handbagage mee te nemen. Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet!

Altijd alles bij de hand

Als je alleen handbagage bij je hebt, zijn als je spullen binnen handbereik. Wat wij altijd doen is dat je een klein koffertje hebt en een tasje die je om kan doen. Dit is handig om je portemonnee, telefoon en paspoort in op te bergen. Dan hoef je niet heel de koffer open te maken. Onze tasjes hebben een erg handig formaat, waar je alles in kan opbergen, zoals je telefoon, paspoort en portemonnee!

(Ook verkrijgbaar in het zwart)

Snel het vliegtuig uit

Een ander voordeel van alleen handbagage is dat je snel het vliegtuig uit bent. Je hoeft niet lang te wachten op de koffers waardoor je zo snel mogelijk het vliegveld kan verlaten!

Kleine flesjes

Eerder hebben wij een blog geschreven over welke producten er mee mogen in je handbagage, deze lees je hier.  In deze blog lees je welke items je allemaal mee mag nemen in je koffer, hoeveel milliliter vloeibare stoffen er mee mogen en welke apparaten er toegestaan zijn in het vliegtuig. Ook hebben wij handige flesjes die je in de handbagage kwijt kan. Deze shop je hier.

(Ook verkrijgbaar in het wit)

Pak je spullen goed in

Wat altijd handig is als je handbagage meeneemt om je spullen goed te ordenen in je koffer. Zo zorg je ervoor dat je genoeg mee kan nemen. Een tip om zoveel mogelijk kleding mee te nemen en kreukvrij is om je kleding te rollen, hierdoor creëer je meer ruimte in je koffer.

Boarden

Normaal gesproken als je alleen ruimbagage hebt, gaan wij zo laat mogelijk het vliegtuig in want je hebt tenslotte toch vaste plekken en je kan nog heel de vlucht in het vliegtuig zitten. Maar met handbagage is het toch handiger om iets vooraan te gaan staan bij boarden. Dan heb je zeker een kans dat je bagage boven je hebt liggen (dit is bij low-budget maatschappijen).

Afmetingen

Tot slot hebben we de afmetingen van je koffer even op een rijtje gezet per maatschappij:

  • KLM: 55 x 35 x 25 cm, 12 kg
  • Transavia: 45 x 40 x 25 cm 10 kg
  • Ryanair: 55 x 40 x 20 cm, 10 kg
  • Easyjet: 56 x 45 x 25 cm, geen gewichtsbeperking
  • Wizzair: 42 x 32 x 25 cm (gratis), 56 x 45 x 25 cm (tegen betaling), 10 kgHeb jij nog meer tips die

 

Wij wensen je veel reisplezier!  

Foto: via Unsplash, Brandless

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.