Reistips

8 tips voor een comfortabele vlucht!

Iedereen kijkt uit naar een fijne vakantie waar je zo lang op gewacht hebt. Het enige nadeel is de lange vlucht die je moet overbruggen. Als je naar een warme bestemming in de winter gaat zit je al snel meer dan 5 uur in het vliegtuig. Stilzitten, verveling en je draai niet kunnen vinden in het vliegtuig zijn irritaties die veel mensen ervaren tijdens hun vlucht. Holi-yay heeft 8 tips geselecteerd die jouw vlucht een stukje comfortabeler maken!

  1. Eet licht en neem gezonde snacks mee

Ken je het gevoel van buikpijn naar een vliegtuigmaaltijd? Dit is erg vervelend, daarom is de eerste tip om een licht verteerbare maaltijd mee te nemen tijdens je vlucht, zoals een salade. Neem ook wat gezonde snacks mee zoals komkommer, worteltjes, noten of gedroogd fruit.

  1. Drink genoeg water

Het is belangrijk om goed te hydrateren wanneer je in het vliegtuig zit. De lucht in een vliegtuigcabine is erg droog en hierdoor heb je kans op uitdroging. Vermijd het drinken van (veel) alcohol maar ook niet teveel koffie. Tip voor de vrouwen: doe zo minimaal mogelijk je make-up op. Zo kun je tijdens je vlucht een fijn hydraterend maskertje opdoen of een lekkere crème opsmeren om uitdroging te voorkomen!

  1. Beweeg tijdens je vlucht

Als je te lang stilzit is dit erg slecht voor je. Een tip: beweeg elke twee uur, loop even door het vliegtuig of ga even staan.

  1. Zorg dat je goed kan slapen

Als je een lange vlucht hebt is het fijn om een paar uur te slapen. Bereid je hier ook op voor. Neem een dekentje mee eventueel een nekkussen. Maar ook een oogmasker kan helpen om goed te slapen, zo kun je, je volledig afsluiten van de rest van het vliegtuig. Een tip om je even op te frissen: neem hydraterende doekjes mee en een tandenborstel en tandpasta zodat je jezelf na je slaap even kan opfrissen.

  1. Reserveer een stoel

Er is niets zo vervelend dan op een verkeerdeplek in het vliegtuig zitten. Als je meer beenruimte wilt, ga dan voor een stoel bij de nooduitgang. Wil je niet te dicht bij kinderen in de buurt zitten, ga dan achterin het vliegtuig zitten. Vaak zijn vooraan speciale plekken voor baby’s.

  1. Trek fijne kleding aan

Heb je het vaak koud in het vliegtuig of juist sneller warm? Zorg ervoor dat je verschillende laagjes aanhebt zodat je, je makkelijk kan aanpassen in het vliegtuig. Een tip van ons: zorg ervoor dat je geen krappe schoenen aanhebt in het vliegtuig. Je voeten zwellen op door de luchtdruk van de cabine. Je kan ook lekkere sokken meenemen die je aan kan doen tijdens je vlucht!

  1. Deel je tas praktisch in

Ken je dat als je tas een grote rommel is? Niet praktisch! Neem een tas of koffer mee die je goed kan indelen met bijvoorbeeld organizers. Hier kun je gemakkelijk je tas of koffer indelen in meerdere vakken. Dan heb je nooit meer gedoe dat je iets niet kan vinden in je tas of koffer!

  1. Zorg dat je genoeg te doen hebt

Het is altijd goed om te zorgen dat je iets te doen hebt tijdens je vlucht. Neem een leuk boek of verschillende tijdschriften mee zodat je altijd iets te lezen hebt. Of download een aantal leuke Netflix series of films, zodat je genoeg te kijken hebt tijdens je vlucht!

Dit ‘Tropical Vibes’ reispakket (t.w.v. €40,- voor: €25,-) maakt je reis net iets comfortabeler:

Opzoek naar een ander reispakket? Klik dan hier

Bron: Froot

 

 

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.