Reistips

10 reistips die je moet weten!

  1. Offline kaarten

Tegenwoordig heb je overal internet maar het kan voorkomen dat je in een gebied terecht komt waar geen internet is. Dan zijn offline kaarten een must! Een altijd handige app is natuurlijk Google Maps maar ook de app Waze is handig in gebruik. Deze app is onderdeel van Google en een community die elkaar op de hoogte houdt van snelheidscontroles, files en andere zaken die van toepassing zijn op jouw reis.

  1. TripAdvisor

Een andere handige tool is Tripadvisor. Dit geeft snel weer welke ranking een restaurant heeft en je ziet gelijk de reviews. Wij hebben er in Barcelona heel veel gebruik van gemaakt en dit was erg handig.

  1. Zoek van tevoren restaurantjes en barretjes uit

Een andere tip is om thuis al verschillende barretjes en restaurantjes uit te zoeken. Hierdoor hoef je niet rond te zoeken naar een geschikt restaurant en heb je gelijk een lijstje met de leukste hotspots.

  1. Gebruik Hashtags op Instagram

Via Instagram kun je gemakkelijk je bestemming intypen via een hashtag. Hier staan vaak foto’s van mensen die op bepaalde plekken zijn geweest en hierdoor kom je snel leuke dingen plekken tegen die je moet zien!

  1. Neem (gezonde) snacks mee in het vliegtuig

Wat ik zelf altijd fijn vind is om wat kleine snacks mee te nemen als je gaat vliegen. Op het vliegveld is alles namelijk twee keer zo duur als dat je het van thuis meeneemt. Neem wat gezonde snacks mee zoals wat noten of fruit.

  1. Lees blogs

Bij het uitkiezen van een bestemming vind ik het altijd handig om blogs te lezen van ervaringen van mensen die op een bepaalde plek zijn geweest. Dit zorgt ervoor dat je meer uniekere plekjes vindt en je leest de ervaring van een ander. Lees hier ook het ervaringsverhaal Portugal (Algarve).

  1. Maak een kopie van je paspoort

Bij veel hotels is het gebruikelijk om je paspoort af te geven bij het inchecken. Dit voorkom je door een kopie van je paspoort mee te nemen en je Burgerservicenummer door te strepen, dat zorgt ervoor dat niemand je gegevens misbruikt.

  1. Flitsmeister app

Een andere app die erg handig is om te gebruiken is Flitsmeister. Ook in het buitenland werkt deze app (bijna) altijd goed. Als je gaat roadtrippen of je huurt een auto is het altijd fijn om boetes te voorkomen. Soms is er in het buitenland niet altijd aangegeven hoe hard je mag rijden waardoor je snel te hard rijdt. Het handig aan Flitsmeister is dat de app ook je snelheid aangeeft. Een echte aanrader dus!

  1. Maak vooraf setjes met kleding

Iedereen kent het wel, je neemt te veel kleding mee voor op vakantie. Zonde van al het gesjouw en ik neem zelf het liefst zo min mogelijk mee. Maak van te voren setjes met een paar belangrijke basics, een paar jurkjes en wat onderstukken zodat je nooit te veel mee neemt en alles goed kan combineren.

  1. Paspoort checken!

De laatste en belangrijkste tip is om je paspoort op datum te checken (ruim) voordat je gaat. Het klinkt logisch maar een paspoort die verlopen is komt erg vaak voor.

 

Veel reisplezier!

 

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.