Must-sees

S ‘Werelds grootste indoor waterval!

Ga je binnenkort op reis naar Zuidoost-Azië? Een tip van ons: vlieg op Singapore! Het architectenbureau Safdie Architects heeft s ‘werelds grootste indoor waterval gecreëerd op het vliegveld van Singapore. De waterval bestaat uit zeven verdiepingen en is het stralende middelpunt van het vliegveld Jewel Changi Airport.

Dit is zeker een kijkje waard als je de foto’s ziet. De waterval bestaat uit gerecycled regenwater. Het water is dus niet verspild. Met een hoogte van 40 meter is het een bijzonder object om naar te kijken! De waterval bestaat uit 38.000 liter water, hierdoor wordt er geen water verspild, omdat het gerecycled water is. Ook is het geluidsdicht, waardoor er geen geluidsoverlast is van het water dat neerkomt. Er is een glasvormige koepel die zorgt dat er geen geluidsoverlast is.

Naast deze super mooie waterval, liggen er rondom ook kleinere watervallen, winkels en speelruimte voor kinderen. Er is een compleet groene oase omheen gecreëerd. Dit project heeft 1,3 miljard dollar gekost, maar dan krijg je ook iets bijzonders!

Safdie Architects

De ontwerpers van dit bijzondere object is het architectenbureau Safdie Architects. Dit bureau heeft heel veel bijzondere ontwerpen op hun naam. Wil je meer weten over hun, check hier de website voor meer informatie.

Onderstaande de foto’s van het enorme project:

Bron: Safdie Architects

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.