Must-sees

Papieren tiny house op festivals

Festivals worden steeds populairder, in 2016 telde Nederland maar liefst 934 festivals met een totaal van 26,7 miljoen mensen die naar een festival zijn geweest. Zo brengen festivals ook problemen met zich mee. Een veelvoorkomend probleem tijdens festivals is de verspilling van de meegenomen producten. Het bedrijf Above Call C6 (n) heeft een oplossing bedacht voor deze verspilling: een tiny house tentaccommodatie. Met als achterliggende gedachte dat er duizenden tenten worden weggegooid na grote festivals.

Charlie Hall, oprichter van het bedrijf Above Call C6 (n) vertelde dat het een oplossing is voor het wereldwijde plastic en afval probleem. De papieren huisjes zijn 100% recyclebaar en kunnen het plastic en afval probleem oplossen op festivals. Het voordeel van de papieren huisjes is dat ze gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen. Ze zijn stapelbaar, kunnen aan elkaar worden gekoppeld en kunnen zelfs worden aangesloten op zonne-energie en watervoorzieningen.

Op dit moment kunnen de huisjes alleen worden gebruikt voor twee personen, maar het bedrijf werkt hard aan een grotere versie waar meerdere mensen gebruik kunnen maken van deze voorzieningen. De focus van het bedrijf is het gericht oplossen van problemen binnen de bouw -en woningmarketen zoals afval tijdens de bouw en de levensduur van producten.

Maar het gebruik van de huisjes blijft niet alleen bij festivals. Ze zijn van plan om het te gebruiken als oplossing voor allerlei soorten tijdelijke woonbehoeften zoals mensen die getroffen zijn door natuurrampen, militairen of brandweerlieden die op afstand zijn gestationeerd of werknemers die werken op een bouwplaats. Het belangrijkste uitgangspunt is dat de huisjes 100% herbruikbaar zijn en voor onbepaalde tijd houdbaar zijn met oog op de toekomst.

Wil je meer weten over de duurzame projecten die ze uitvoeren? Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

Bronnen: Inhabitat en Algemeen Dagblad

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.