Must-sees

Bijzondere strandkunst!

Je kent het wel, je tekent je naam of de naam van jou en je geliefde in het zand op het strand. Vervolgens spoelen de letters de zee in… Kunstenaar Samuel Dougados doet dit ook, maar dan een stapje hoger. Hij maakt prachtige Mandala tekeningen op de zandbanken van de Marokkaanse stranden. Mandala is een term uit de Tibetaanse kunst en het Tibetaans boeddhisme voor een kaart, plan of geometrisch patroon dat boven natuurlijk of symbolisch de kosmos uitbeeldt.

Dougados heeft zich laten inspireren door de Arabische patronen en ontwerpen die hij is tegengekomen op zijn reis in Marokko. Hij maakt deze bijzondere kunstwerken met behulp van een bezem en een hark. Hij creëert de meest indrukwekkende tekeningen in het zand. Dougalous is een Franse kunstenaar wie zichzelf ‘strandkunstenaar’ noemt waarbij hij zijn art pieces creëert tijdens eb-periodes.

Hoe Samuel hierbij is gekomen? Nadat hij verschillende technieken geprobeerd had, ging hij experimenteren met verschillende technieken en kwam hij terecht bij deze ‘onbekende’ techniek. Zijn inspiratie haalt hij uit veel verschillende gebieden, waaronder hedendaagse kunst, straatuitdrukkingen en moeder natuur. Hij voelde zich altijd al aangetrokken tot kunstwerken die maar een korte tijd duurde.

Hij vindt het belangrijk dat zijn strandkunst tot leven komt op de foto’s nadat hij zijn kunstwerk voltooid heeft. Zijn voorkeur is om te improviseren bij het maken van zijn kunstwerken. Kenmerkend van zijn kunstwerken zijn de geometrie en de poëzie die ons moet laten nadenken over de magie van het moment, de relatie met de natuur en de essentie van het leven. Zijn doel in het leven: wees bewust van de natuurlijke schoonheid, de kwetsbaarheid hiervan en ben bewust van jezelf. Voor meer foto’s van zijn bijzondere kunstwerken kun je lezen op zijn website.

 

Bronnen tekst en foto’s: Samual Douglas

www.instagram.com/dougasam

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.