Media

Holi-yay op NU.nl

Student en een eigen bedrijf: ‘Meer verdienen dan een vakkenvuller’

Het nieuwe studiejaar gaat beginnen. Om je inkomsten als armlastige student wat op te krikken, kun je natuurlijk ergens achter de bar gaan staan of bijklussen op een festival, maar je kunt ook gewoon voor jezelf beginnen.

Dat een studentenbedrijf behoorlijk succesvol kan zijn, bewezen onder meer Jitse Groen met Thuisbezorgd en Mark Zuckerberg met Facebook. Maar ook als je de lat wat minder hoog legt, kun je een leuke bijverdienste uit je eigen bedrijf halen. En ondertussen nog wat opsteken ook.

“Als jongeren in aanraking komen met ondernemen, helpt dat de non-cognitieve vaardigheden vooruit, zoals creatiever denken, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid”, vertelt Hubert Deitmers, bestuursvoorzitter bij Jong Ondernemen en oprichter van investeringsbedrijf Endeit Capital.

“Jongeren die in aanraking komen met ondernemerschap hebben later bovendien sneller een baan, minder kans op werkloosheid en een grotere kans op een hogere functie”, vult Deitmers aan.

Dagmar van Lieshout, student International Lifestyle Studies aan de Fontys Hogeschool, richtte samen met studiegenootje Amber Huls holi-yay op, een webwinkel voor hippe reisartikelen.

“Er bleek nog geen overzichtelijke reiswebshop met hippe en trendy reisartikelen te zijn”, vertelt Van Lieshout. “We wilden sowieso een eigen bedrijf opzetten, dus kwamen we daarop uit. We zijn eerst een heel schooljaar bezig geweest met de voorbereidingen. Zo hebben we onder meer een doelgroeponderzoek gedaan.”

Stage lopen bij je eigen bedrijf

Van Lieshout en Huls maken gebruik van een ondernemersregeling vanuit Fontys. Die maakt het mogelijk om stage te lopen bij het eigen bedrijf en daar eventueel ook af te studeren. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van coaching, een flink netwerk en huisvesting.

Komend studiejaar lopen de twee studentes dan ook een half jaar stage bij holi-yay. “Eerst volgen we nog een minor online marketing. De kennis die we daar opdoen, kunnen we dan weer toepassen tijdens de stage.”

Lees het volledige artikel op NU.nl

https://www.nu.nl/ondernemen/5418566/student-en-eigen-bedrijf-meer-verdienen-dan-vakkenvuller.html

Bron: (Verhaar, 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.