Ervaringsverhalen

Venetië in het Noorden, Brugge!

Deze blog gaat over een stad die ik al een langere tijd wilde gaan bezoeken; Brugge. Brugge is een stad wat bekend staat om zijn historische en romantische centrum en de verschillende speciaal bieren. De reden dat we naar Brugge zijn gegaan naast dat het bij ons op de bucketlist stond was voor de verjaardag van mijn vriend.

Wij hadden ervoor gekozen om op een maandag te vertrekken. Let wel op: veel restaurants en lunchtentjes zijn gesloten op dinsdag! Wij zijn vertrokken op 11 december wat achteraf een super goede keuze is geweest, omdat de hele stad in de kerstsfeer was met mooie verlichting, muziek en versierde kerstbomen. We hadden van tevoren uitgezocht welke plekken we graag wilde gaan bezoeken, omdat we niet doelloos in de stad wilde rondlopen. Wat ook een goede tip is: kies van tevoren uit welke lunch en eettentjes je leuk lijken om te gaan eten, dit scheelt heel veel tijd als je in de stad bent. En aangezien wij er voor twee dagen waren was dit erg handig.

We waren vertrokken vanuit mijn woonplaats wat ongeveer 2,5 uur rijden was naar Brugge. Wij zijn met de auto gegaan (wat ook een aanrader is), met de trein is de reistijd super lang en ook nog is erg prijzig. We hadden van tevoren uitgezocht waar de auto konden parkeren, bij het hotel was het €20,00 euro maar parkeren in het centrum is erg goedkoop. Wij hadden de auto geparkeerd in de parkeergarage ‘Zilverpand’ wat erg goedkoop was. Dit koste ongeveer €8,00 euro per 24 uur. Ook was dit voor ons vijf minuten lopen naar ons hotel toe, wat erg comfortabel is.

Monsieur Ernest

Wij verbleven in hotel Monsieur Ernest (vijf minuten lopen naar het centrum), een super sfeervol en hip hotel wat ook nog is erg betaalbaar is. Brugge is een erg toeristische stad waar veel hotels gebruik van maken, heel veel hotels zijn erg duur in vergelijking met wat je krijgt. De kamers zijn sfeervol en verder was alles erg netjes en schoon. We kregen bij aankomst een upgrade, omdat de ‘basic’ hotelkamers vol zaten. We hadden een upgrade gekregen met uitzicht op de rivier.

Zoals ik net al zei hadden wij van tevoren uitgezocht wat we wilde bezoeken en hadden we een aantal ‘spots’ uitgezocht wat ons leuk leek:

 • De kerstmarkt (alleen in de december maanden)
 • Friet museum
 • Onze Lievevrouwenkerk
 • Prinselijk Begijnhof
 • Rondvaart
 • Belfort (dit hebben we uiteindelijk niet gedaan maar schijnt erg mooi te zijn)
 • Biermuseum
 • Bierbrouwerij de Halve Maan

Ik zal een aantal hoogtepunten noemen van onze trip die een echte aanrader zijn! Als je in december in Brugge bent moet je zeker de kerstmarktjes gaan bezoeken, het is super sfeervol en leuk om even te gaan kijken. Wat wij een van de leukste activiteiten vonden was de boottocht op de Brugse kanalen. Wij zijn opgestapt bij de Rode Hoedkaai, de boottocht kostte €8,00 euro. Het fijne was dat je een half uur op het bootje zat (let op dit kan alleen bij lekker weer want het is een sloep waarmee je vaart). Wij hadden erg geluk met het weer, het was wel koud maar zonnig en droog. De boottocht is een echte aanrader om te doen, het is super leuk om de stad vanuit een sloepje te bekijken en je krijgt een goed beeld van de authentieke gebouwen die er staan.

De tweede aanrader is het biermuseum, wij hebben dit als eerste bezocht omdat we op dat moment daar zin in hadden. Het biermuseum zelf was opzich best interessant, maar wat je zeker daarna moet doen is de proeverij! Dit kost €8,00 voor 5 verschillende biertjes. Wij hadden dit ook gedaan en je had keuze uit verschillende bieren die je mocht proeven. Wat erg leuk was om te doen! Een echte aanrader dus. Na de bierproeverij hadden we heel veel honger (van het bier;) dus hadden we een echte Brugse wafel gegeten, wat tegenover de uitgang van het biermuseum staat.

Een andere activiteit is bierbrouwerij de Halve Maan. We hadden gekozen voor een rondleiding door de bierbrouwerij. Dit was super interessant waar je onder de bierbrouwerij door ging maar ook op het dak een supermooi uitzicht had van Brugge. Ook een echte aanrader dus! Achteraf mocht je een echte Brugse Zot proeven, wat erg lekker was! Een leuk weetje: het bier loopt onder de stad en wordt vervoerd door leidingen vanuit bierbrouwerij de Halve Maan naar de rand van de stad.

Een aantal aanraders voor lunch en eettentjes zijn:

 • Sansaveria Bagelsalon
 • Jilles restaurant
 • Amuni (een erg lekkere en betaalbare Italiaan)

Verder zijn er super veel leuke activiteiten te doen in Brugge stad, zoals ik net al een aantal benoemd heb wat je kan bezoeken. Wij vonden zelf het biermuseum, een rondleiding in de bierbrouwerij de Halve Maan en de rondvaart het leukste wat we gedaan hadden. Brugge is een stad wat je zeker moet gaan bezoeken en waar je heel veel lekkere speciaal bieren kan proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.